Om oss

Efter att ha drivit byns vandrarhem Kultsjögården i 8 år ombildade vi 1993 företaget MiMek HB för fortsatt satsning inom turistbranschen men nu med skoteruthyrning och reparation/service av småmaskiner. Garaget i anslutning till vår bostad fick tjäna som verkstadslokal och fyra uthyrningsskotrar av modellen Arctic Cat Manx 340 införskaffades. Med en ”vi löser allt”-inställning och generösa ”när helst du behöver oss”-öppettider etablerade vi oss på marknaden.  Allt eftersom åren gått har vi fortsatt att utveckla verksamheten och förnya utbudet av uthyrningsmaskiner. År 2004 byggde vi och flyttade in i nya, större lokaler vilket öppnade upp för fler möjligheter. Vi har införskaffat en billyft och utrustning för däckservice och utför därmed bland annat omläggning av däck och lagning av punktering. Varje år uppdaterar vi maskinparken med säsongens skotrar och kan erbjuda det senaste för såväl lössnökörning som finåkning på led. Vi driver idag en mångsidig mekanisk verkstad där vi sysslar med svetsarbeten, reparation/service av småmaskiner, försäljning av reservdelar, olja och personlig utrustning samt uthyrning av skoter, ATV, släpvagn och båt med därtill hörande utrustning. Vi är en auktoriserad Arctic Cat-verkstad sedan 10 år tillbaka och en diplomerad skoteruthyrare. Senste tillskottet i verksamheten är ett nybyggt skoterhotell där du kan förvara skoter, pulka och kälke när du packat ihop inför sommaren. Här ryms även mycket annat - vi har förrådsutrymme så det räcker till alla! 

Mikabacken är vår stugby där du kan hyra en fullt utrustad stuga inspirerad av 50-, 60- eller 70-tal med vacker utsikt över Kultsjön och Marsfjällsmassivet. Som stuggäst kan du låna en cykel, hyra en båt eller en skoter, allt beroende på årstid och ditt mål.

Varmt välkommen till oss!

 

Hälsningar

Mikael och Katarina med familj

 

Om området

Ni hittar oss i byn Saxnäs som ligger längs Vildmarksvägen i området kring Marsfjällen i södra Lappland. Hit kan ni ta er med såväl buss (välj hållplats “Saxnäs, Vilhelmina”) som flyg och självklart för egen maskin, kanske med skotern lastad på släpet. Trots ett invånarantal på ca 150 personer finns ett stort serviceutbud i byn. Här har vi en mataffär med post-, apoteks- och systembolagsombud samt drivmedel, en skola/förskola, taxi, distriktsmottagning (sjukvård), fiskecentrum, frisör, pizza m.m. På hotellet hittar ni även restaurang, bassäng, gym och bland annat kanoter för uthyrning.

Kom till oss och upplev fjällvärlden! Under vintern på skoter eller skidor och på sommaren till fots eller med cykel, kanot, fyrhjuling, båt, bil, ja det som passar bäst. Här finns utmärkta fiskevatten, jaktmarker, svamp- och bärskogar, skidspår, fina skoter- och vandringsleder, fem meter höga plogkanter i snö, norrskenet, maten, konsten och lyckan. Ni kan boka guidad fjällrävsspaning, rödingsnorkling och mycket mer. På 20 minuter når ni närmsta skidbacke med två liftar och på en timme är ni i Vilhelmina tätort om något mot förmodan fattas er här. Den som vill varva naturupplevelserna med något annat kan besöka konstnärshemmet Ricklundgården, Lars Pålssons stuga i Marsliden, gå på storloppis eller strosa omkring i kulturreservatet Fatmomakke kyrkstad